Over mij

“Ik leef vanuit de waarden: Kracht en Kwetsbaarheid.”

Mijn verhaal

Twee vroege ervaringen hebben ertoe geleid dat ik gekozen heb voor dit werk.

Mijn passie voor relaties is al in mijn jeugd begonnen. Ik heb gelukkige herinneringen aan mijn jeugd. Er was veel warmte, er werd veel gelachen en wij kregen alle kansen om ons te ontwikkelen. Maar er was een schaduwkant: zaken die lastig lagen werden niet uitgesproken en onder een mooie oppervlakte lagen ook verdriet, onbegrip en miscommunicatie. Dat was pijnlijk en heeft zijn sporen nagelaten. In die tijd wisten we niet hoe het anders kon of wat er nodig was om het anders te doen. Ik ben op onderzoek uitgegaan en heb er mijn vak van gemaakt.

Daarnaast zag iemand op vroege leeftijd mijn potentie, toen ik dreigde vast te lopen.

Op de Lagere school werd duidelijk dat ik dyslectisch was. Men onderkende dit fenomeen toentertijd nauwelijks of niet. Men liet mij wel steeds overgaan naar een volgende klas, maar wist eigenlijk niet wat ze met me aanmoesten. Ze vonden me wel slim, maar ik kon slechts heel gebrekkig lezen en schrijven In de vijfde klas (nu groep 7) was ik 11 en kon ik nog steeds niet goed lezen en schrijven, hetgeen op veel onbegrip stuitte, ook bij mijn klasgenootjes. Ik werd daar erg onzeker van.

Gelukkig had ik dat jaar een uitstekende leraar. Hij zag mijn potentie en besloot mij bijles te geven en dankzij hem kon ik na een paar maanden dan eindelijk toch lezen en schrijven. Ik durfde toelatingsexamenexamen te doen voor het Lyceum en slaagde. Ik ben hem nog steeds intens dankbaar. Hij heeft me het geloof gegeven dat als je echt iets wil bereiken en je je daarvoor inzet, dat je het ook kan. Met of zonder hulp. Hij was mijn coach avant la lettre.

Zo’n rol wil ik ook graag vervullen voor mensen die op mijn pad komen. Zien wat in hen zit en kijken of het eruit kan komen door hen nieuwe ervaringen, technieken en perspectieven aan te reiken. Het is als kijken naar een boom in de knop en erbij zijn als hij tot bloei komt.

Mijn werkervaring

In het begin van mijn carrière heb ik diverse leidinggevende functies in de reclame, marketing en direct marketing wereld gehad. Hierdoor heb ik veel ervaring met het inspireren, managen en coachen van teams en individuen. De afgelopen 20 jaar heb ik mij toegelegd op persoonlijke ontwikkeling, effectiviteit ontwikkeling en leven vanuit persoonlijke kracht en authenticiteit. In dat kader ben ik o.m. opgeleid als trainer in NAC, NLP en RET, Ontological coach, Insights trainer.
Dit heb ik ingezet bij het coachen van midden en hoger kader bij Corporates en MKB in business coaching, persoonlijke groei, leiderschap en life coaching.
Daarnaast heb ik mij ontwikkeld tot team facilitator, coach, trainer (Team to Results en Newfield Coaching Excellence in Organisations) gericht op team effectiviteit, waarbij missie, visie, waarden en strategie met elkaar worden verbonden en vervolgens vertaald naar een concreet en gedragen plan van aanpak. Geen symptoom bestrijding, maar werken aan duurzame resultaten.
Mijn opleiding, talent en vaardigheden heb ik de afgelopen 10 jaar kunnen inzetten bij veranderingstrajecten in het internationale bedrijfsleven:( Rabo, Unilever) en bij dienstverlenende organisaties zoals het Diaconessenhuis Leiden en het ASZ Albert Schweitzer ziekenhuis Dordrecht. Start-ups in diverse branches ( Atabix, Scriptware) heb ik geadviseerd en begeleid.